Samo ptice lete jeftinije!

Sebastijan Travel Agency

Banja Vrućica

banjavrucica Banja Vrućica Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica se nalazi u središnjem dijelu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u neposrednoj blizini grada Teslić.

 


 

Obgrljen je blagim brežuljcima, obroncima planine Borja, obraslim gustom bjelogoričnom i crnogoričnom šumom i spojen sa prostranom ravnicom doline rijeke Usora, na 230 metara iznad mora. Umjereno kontinentalna klima, i termomineralna voda, čist vazduh, mir i tišina doprinose relaksaciji i rehabilitaciji. Banja Vrućica dobila je ime po ljekovitoj termomineralnoj vodi temperature 38 C0. Dugogodišnje iskustvo i povjerenje koje je građeno tokom prethodnih godina stavlja je na jedno od vodećih mjesta u banjskom liječenju i rehabilitaciji na području Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa i šire. Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica je preduzeće sa najvećim brojem noćenja u zemlji. Godina 2013. je bila rekordna u poslednjih 20 godina sa ostvarenih 176.145 noćenja. Banja Vrućica ima tradiciju dugu stotinu godina. Prvi podaci o mogućnostima korišćenja ljekovite termomineralne vode Banje Vrućice vezani su za period austrougarske okupacije i uprave u Bosni i Hercegovini. Tada počinju prva naučna istraživanja kvaliteta mineralnih i termomineralnih voda Bosne i Hercegovine.

Moderna istorija Banje Vrućice počinju po završetku Prvog svjetskog rata, kada je banju, 1919. godine, otkupio šumarski tehničar Simo Krstić, koji je prije izgradnje , angažovao vrsne strane stručnjake da obave istraživanja i analize i utvrde ljekovitost voda Banje Vrućice. Prirodna ljekovita svojstva termomineralne vode, dokazano je, imaju povoljno dejstvo u rehabilitaciji kardiovaskularnih, reumatoloških i neuroloških oboljenja, te je tako Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ postao poznato banjsko lječilište sa obučenim kadrom i svom potrebnom opremom. Osnovna djelatnost Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“, je medicinska rehabilitacija, koja se sprovodi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja. Rehabilitacija i liječenje obuhvataju bolesnike nakon infarkta miokarda, kod kojih se obavljaju balon dilatacija i implantacija stentova, bajpas operacije, operacije srčanih zalizaka, operacije na krvnim sudovima (a.karotis, aorta, krvni sudovi ekstremiteta). Pored toga, u Banji Vrućici sprovode se i rehabilitacija i liječenje reumatoloških, neuroloških i postraumatskih oboljenja i stanja . Proces rehabilitaciji se obavlja u modernom terapijskom centru koji se prostire na 4.500 kvadratnih metara. Riječ je o komfornom, luksuzno opremljenom, klimatizovanom i bez arhitektonskih barijera namjeni prilagođenom prostoru. Tu su smještene moderno opremljene ordinacije, laboratorije, sobe za masaže, prostorije namjenski pravljene za elektro,magneto, termo, kinezi i balneo terapije, biserne kade i dva bazena sa termomineralnom vodom. Novina u zdravstvenom programu Banje Vrućice je program mršavljenja razvijen u saradnji sa akademikom prof dr Draganom Micićem podpredsenikom Evropskog udruženja za lečenje gojaznosti za Južnu Evropu (EASO). U prvoj polovini 2015. godine smo prateći savremene trendove u liječenju i rehabilitaciji pustili u rad i hiprebaričnu komoru, kao i slanu sobu za rehabilitaciju pacijenata sa opstruktivnim plućnim bolestima. Takođe novina je i ruska sauna koja je naročito dobra za oporavak i pripreme sportista. Medicinski i wellness centar pružaju širok dijapazon usluga. Novi koncept koji je prvenstveno namjenjen savremenom čovjeku čini Banju Vrućicu mjestom uživanja gdje svako može pronaći nešto za sebe. Korisnici Medicinskog i wellness centra Stara Banja u hotelu " Kardial" na 1600 m2, mogu uživati i prepustiti se stručnom osoblju koje ih vodi kroz "svijet vode", "svijet saune" i "svijet masaže".

Usluga wellness centra obuhvata saune ( finska, infracrvena, parno kupatilo, rimska spa oaza), masaže ( " Stara Banja" aroma masaža, holistička antistres masaža, masaža vulkanskim kamenjem, čokoaroma spa masaža, medicinska masaža, sportska masaža, te razni velnes rituali), fitnes centar, bazen ( rekreativni, hidromasažni, dječiji, zatvoreni bazen s termomineralnom vodom, kao i otvoreni bazen s termomineralnom vodom, prvi u Republici Srpskoj), kupke u ljekovitoj vodi i blatu, te frizerski i kozmetički salon. U okviru wellness centra postoji i VIP spa oaza zatvorenog tipa namjenja relaksaciji i opuštanju parova u sauni, s masažom i relaksacijom. Banja Vrućica raspolaže sa 1000 ležajeva, a gostima su na raspolaganju brojni sadržaji i usluge, što Banju Vrućicu pozicionira kao poznato prirodno lječilište, konferencijski, sportsko-rekreativni i turističko-manifestacioni centar.

Hotel "Kardial" ima četiri zvjezdice, moderno je uređenog interijera i eksterijera, u okviru svojih usluga nudi pregršt mogućnosti za odmor, rekreaciju, i poslovne programe tipa kongresa, seminara, savjetovanja i slično. Raspolaže sa 337 ležajeva, koji su raspoređeni u 196 luksuzno opremljenih jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i apartmana. Sve sobe imaju kupatilo, TV sa setelitskim programom, klimu, mini bar, direktnu telefonsku liniju i WI-FI pristup internetu. U visokom prizemlju hotela "Kardial" nalazi se luksuzno opremljen restoran sa terasom kapaciteta 346 mjesta sa širokim asortimanom jela i pića, kao i ekskluzivan restoran namjenjen gostima koji žele da u privatnosti uživaju u širokom asortimanu tradicionalnih nacionalnih i internacionalnih jela, koje priprema tim vrhunskih kuvara. Osim restorana, u hotelu Kardial su Vam na raspolaganju aperitiv barovi, sa širokim asortimanom pića i napitaka.

Hotel Posavina ima 132 sobe i 234 kreveta u jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama i apartmanima. Sve sobe su opremljene s kupaonicom, televizorom, telefonom, mini barom i bežičnim internet priključkom. U sklopu hotela nalazi se restoran s terasom koji ima kapacitet od 200 mjesta i širok raspon a la carte jela, kao i bar sa velikim izborom pića.

Hotel Srbija se nalazi u podnožju Čubrinog gaja, šumovitog brežuljka sa kombinacijom listopadnih i crnogoričnih stabala, i istinska je oaza mira i kisika. Hotel ima 76 soba. Sobe su opremljene kupaonicom, televizorom, telefonom i klima uređajem kako bi pružili maksimalnu udobnost i idealne uslove za odmor i rekreaciju. U predvorju hotela je ambulanta koja je namijenjen za goste kojih dolaze da koriste usluge medicinske rehabilitacije. Hotelski lobi je povezan podzemnim prolazom s hotelom Hercegovina u kojoj se provode fizikalne i terapijske procedure. Hotel je pogodan za rehabilitaciju u zimi, jer gosti mogu koristiti gore navedeni prolaz nakon uživanja u toplim mineralnim kupke u kom slučaju se ne izložu hladnom vremenu. U sklopu hotela nalaze se četiri mala radna salona, kao i picerija sa baštom, što znači da u hotelu mogu organizovati manji skupovi. Hotel je potpuno renoviran 2013. godine.

Hotel Hercegovina se nalazi na periferiji Banje Vrućice i pruža osjećaj mira i tišine. Samo nekoliko minuta od hotela nalaze se staze za šetnju koje su nazvane po njihovim moćima liječenja- Staze života. Hotel Hercegovina ima status specijalna bolnica za prevenciju, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih i fizijatrijsko - reumatskih bolesti. Hotel ima 69 soba i 171 krevet u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Ovaj hotel je opremljen sa svim sadržajima za prevenciju i rehabilitaciju i njegov lobi je namijenjen isključivo za liječenje i rehabilitaciju imobilizovanih i slabo mobilizovanih osoba. U sklopu hotela Hercegovina nalazi se Centar za ultrazvučnu dijagnostiku, ergo-metrijsko testiranje, laboratorija za testiranje i rehabilitaciju kardiovaskularnih, reumatskih i neuroloških bolesti. Osoblje se sastoji od medicinskih stručnjaka, doktora i drugih medicinskih stručnjaka. Hotel je renoviran početkom 2015 (sav namještaj je promjenjen, kupatila su renovirana, u sobama smo postavili nove tepihe, zdravstveni kapaciteti su renovirani , hotelsko predvorje i recepcija su u potpunosti obnovljeni).

Pored navedenog ZTC Banja Vrućica nudi raznovrsne dodatne mogućnosti za rehabilitaciju i liječenje :

• Laboratorijske pretrage (biohemijske i hematološke analize, tumor markeri...)

• Ultrazvučna dijagnostika (srca, abdomena, štitne žlijezde, dojke, koštano-zglobnog sistema, doplerski pregled krvnih sudova)

• Ergometriska testiranja

• Osteodenzitometrij

• Holter EKG-a i krvnog pritiska

• Hiperbarična komora

• Slana soba

• Ruska sauna

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, 78 000 Banja Luka+387 51 224 030 | +387 51 96 11 22turizam @ sebastijan.com

logoweb2

Uz pomoć mreže pouzdanih partnera udovoljavamo svim potrebama i željama naših putnika, savjetujući i kreirajući najjednostavnija , najbrža i finansijski najpovoljnija putovanja. Dokaz naše uspješnosti su mnogi zadovoljni klijenti koji su nam vjerni od samog početka.

Upit

U cilju unapređivanja naših usluga stvorili opciju upita kako bi Vaše želje pretvorili u Vaše nezaboravno putovanje.

 

 

Facebook

Kontakt

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, B.Luka, BiH

+38751961122

+38751224030

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.